Hrášková polévka se slaninou

i Zdroj fotografie: Ilona Šimůnková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hrášková polévka se slaninou - postup přípravy

Hrášková polévka je u většiny lidí jednou z těch nejoblíbenějších vůbec. Stejný úspěch slaví i u domácích kuchařek a kuchařů, neboť je zároveň jednou z těch nejjednodušších. Vyzkoušejte ji podle prověřeného receptu paní Ilony Šimůnkové, která ji podává s opečenou slaninou. Chutnější kombinaci byste hledali jen stěží.
1. KROK

Očištěnou cibuli nasekejte najemno a na másle osmažte dorůžovva. Přidejte k ní hrášek a prolisovaný česnek, podle chuti osolte a opepřete a chvilku společně duste. Poté podlijte vývarem, promíchejte a krátce provařte, aby hrášek úplně změkl.

2. KROK

Dvě nebo tři lžíce hrášku odeberte stranou a zbytek rozmixujte. Hrášek pak vraťte zpátky do polévky. Slaninu nakrájejte na nudličky a osmahněte ji vedle v pánvi dozlatova. Polévku servírujte do talířů ozdobenou několika plátky slaniny.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 303 hlasů
Nahlásit chybu
105 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty