Domácí croissanty - postup přípravy
Pokud nemáte ve svém okolí žádnou kvalitní Francouzkou pekárnu, neriskujte a nekupujte si toto populární pečivo v supermarketu. Nestojí za nic. Raději si domácí croissanty upečte. Nejenom, že vás ohromí svou chutí, ale řada lidí je také překvapena tím, jak jednoduchá daná příprava ve skutečnosti je.
Ingredience
Sušené kvasnice jsou možností, jak si vše usnadnit a jak se netrápit přípravou klasického kvásku. I proto je příprava těsta na domácí croissanty tolik jednoduchá. Pokud máte po ruce všechny jednotlivé ingredience, tak je stačí jenom smíchat dohromady a vytvořit jednotné těsto
Když je těsto hotové, vytvořte si z něho bochánek, který dejte do mísy a který následně přikryjte utěrkou. Těsto takto dejte vykynout na dostatečně teplé místo, kde by mělo zůstat minimálně 1 hodinu. Během této doby dokáže zdvojnásobit svůj objem. Po této fázi je vhodné dát těsto ještě asi na 1 hodinu do lednice, aby si odpočinulo. Tato fáze se podepíše na lepší chuti vašeho pečiva.
Vaše domácí croissanty se přiopraví snadno. Nejprve si z těsta odkrajujte bochánky, které budou podobně velké. To proto, aby byly stejně velké i vaše domácí croissanty. Potom z každého kousku těsta vyválejte proužek, který jednoduše zarolujte. Vytvoříte něco, co může připomínat klasický rohlík. Takto jednoduchá daná příprava je.
Když jsou vaše domácí croissanty připraveny, dejte je na plech s pečicím papírem, dostatečně daleko od sebe. Ještě zhruba 20 minut je nechte odpočívat a potom je můžete vložit do trouby. Tu rozehřejte na 180 stupňů Celsia, což je teplota, při které by se měly péct asi 10 – 30 minut, podle jejich velikosti.
Jakmile jste s jejich vzhledem spokojeni, vyndejte je z trouby a nechte je vystydnout. Potom můžete ochutnávat. Kdo chce vylepšení, může je obalit v moučkovém cukru, nebo může zvolit i jakoukoliv náplň.