Sirup z červené řepy jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Sirup z červené řepy je výjimečný svou zemitou chutí a krásnou barvou. Je výživný a můžete ho použít k přípravě nápojů, dezertů nebo jako sladidlo místo cukru.
Ingredience
Omytou řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky, kterými naplňte sterilizované sklenice. Řepou naplňte polovinu sklenice a zalijte ji medem, který pokryjte další vrstvou nakrájené řepy.
Poznámka: Postup opakujte u všech sklenic, dokud budete mít ingredience.
Sklenice uzavřete a nechte je 1 den stát – během této doby pustí řepa šťávu a vy získáte lahodný sirup, který můžete použít k přípravě nápojů a dezertů. Může vám dokonce pomoci zmírnit kašel a chrapot.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete sirupem naplnit tři sklenice o objemu 750 ml.
Sirup z červené řepy skladujte na chladném a temném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte. Do té doby uchovávejte sklenici v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch