Nadívané placky z mletého masa - postup přípravy
Dejte svým večeřím nový rozměr a vyzkoušejte něco nového. Zvláštní a neobvyklý recept na masová hnízda s nádivkou vám s tím snadno pomůže. Při přípravě této bašty strávíte jen minimální množství času a za odměnu získáte báječnou dobrotu, kterou navíc můžete připravit jak na pánvi, tak i v troubě. Záleží tedy jen na vás, které vybavení je pro vás příjemnější a užitečnější. Kromě toho je tahle dobrota docela zdravé jídlo, ke kterému se velmi hodí obloha z čerstvé zeleniny, jako je salátová okurka, rajčátka či proužky papriky. Zlatavý sýr na povrchu a lahodná nádivka uvnitř vás určitě nenechá chladnými.
Ingredience
Tavený sýr vložte na dvacet minut do mrazáku a vajíčka si dejte uvařit na tvrdo.
Mezitím mleté maso vložte do mísy, kde ho rozmělněte, osolte, opepřete a okořeňte podle chuti. Rukou nebo vhodným nástrojem pak maso dobře promíchejte, aby se sůl a koření dostalo rovnoměrně ke všem částem masa.
V oddělené misce si připravte nádivku.
Na tvrdo uvařená vajíčka zchlaďte a kráječem na vajíčka je rozkrájejte na kostičky, případně je nastrouhejte na hrubém struhadle. Nahrubo nastrouhejte také tavený sýr, který jste předtím nechali v mrazáku zmrznout. Rajčata umyjte, odstraňte stopky a nakrájejte je na malé kostky. Všechny ingredience smíchejte v misce, dochuťte solí a pepřem a přidejte jednu polévkovou lžíci majonézy nebo zakysané smetan. Důkladně, ale opatrně vše promíchejte. Všechny suroviny by měly být obalené majonézou a promíchané, ale neměla by z nich vzniknout kaše.
Připravte si plech na pečení vyložený alobalem a troubu dejte předehřát na 180 stupňů Celsia. Z mletého masa tvarujte kulaté placky, které vyrovnejte na alobal v pekáči. Navrch každé placky pak přidejte jednu lžíci náplně, kterou rozprostřete po celé ploše masa a pěkně ji vyhlaďte.
Takto připravené placky umístěte do trouby zhruba na 30 minut, dokud se sýr na povrchu krásně nerozteče a nezezlátne. Nakonec vyjměte placky z trouby, přendejte je na talíř a čerstvé podávejte se zeleninovým salátem nebo grilovanou zeleninou.