Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné kuře pečené s bramborami v jednom pekáči

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Lahodné kuře pečené s bramborami v jednom pekáči - postup přípravy

Výhoda přípravy pokrmů v jednom hrnci nebo pekáči? Předně úspora času, nádobí, ale také fantastické snoubení chutí, které se při vaření nebo pečení příjemně prolnou. To je i případ tohoto receptu pro přípravu propečených kuřecích stehen a brambor na kari. Nebeskou chuť tomuto jídlu dodává červené víno. Rodina vás bude za toto jídlo milovat a může být klidně hned k dnešní večeři, protože příprava je doopravdy velmi snadná!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Oloupejte brambory, nakrájejte na kostičky a vložte do předem vymaštěné zapékací nádoby.




Kuřecí stehna omyjte, dobře osušte, osolte a opepřete. Maso položte do pekáčku na brambory.

Smíchejte omytá rajčata nakrájená na plátky s prolisovaným česnekem, zamíchejte do zeleniny také kari, přidejte červené víno a směs nalijte rovnoměrně do pekáčku. Celý povrch zakapejte 2-3 lžícemi oleje.

Přikryjte hliníkovou folií a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na dobu 45 minut. Maso asi v polovině otočte, aby se propeklo ze všech stran. Můžete dolívat vodu a potírejte výpekem, aby se maso nevysušilo.

U jídel z jednoho pekáčku se nebojte experimentovat a použijte přísady, které máte zrovna doma. S kuřecím masem se výborně snoubí dýně, ale také sladké batáty. Skvělou kombinací je kuřecí maso s červenou cibulí, paprikou a citronem. V létě můžete ke kuřecímu masu doplnit cuketu nebo lilek. Milovníkům hub můžete připravit kuřecí z jednoho pekáče s bramborami a čerstvě nasbíranými houbami. Houby skvěle doplňuje rozmarýn, ale nebojte se vyzkoušet i další čerstvé bylinky ze zahrádky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů