Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené zelné závitky

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené zelné závitky - postup přípravy

Půst už se v našich krajinách příliš nedrží, nicméně v posledních letech znovu přichází do módy. Abyste na jaře během půstu netrpěli nedostatkem kreativních nápadů, anebo abyste si prostě a jednoduše mohli zpestřit svůj běžný jídelníčkem něčím zajímavým a chutným, přinášíme vám recept na neobvyklé pečivo, zelné závitky v těstíčku, které vytvoříte z pár jednoduchých surovin a nepotřebujete na ně ani vajíčka. Navíc jsou tyto závitky velmi šťavnaté a chutné. Pojďte se nechat inspirovat!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Do hluboké mísy nasypejte hladkou mouku spolu se sušenými kvasnicemi a solí. Všechny přísady vzájemně dobře promíchejte. Připravte si elektrický hnětač na těsto. Do suchých přísad přilijte trochu vody, vařečkou promíchejte, abyste získali vlhkou hmotu a začněte hníst těsto, k němuž postupně přilévejte i zbylé množství vody. Měli byste získat pevnější těsto.




Stěny misky vymažte olejem, vrch zakryjte čistou bavlněnou utěrkou nebo přilnavou potravinářskou fólií a nechte těsto na teplém místě kynout asi hodinu.

Mezitím si připravte zelnou náplň. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Hlávkové zelí nakrájejte na jemné proužky. Čerstvou petrželku a kopr důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou a nasekejte ostrým nožem najemno.


Připravte si na kamna hlubší pánev a rozehřejte v ní trochu rostlinného oleje. Když je horký, vsypte na něj cibulku a smažte, dokud nezhnědne. Pak přidejte i zelí. Oba druhy zeleniny smažte při vysoké teplotě za stálého míchání. Když zelí změkne, přisypejte také mletý červený pepř a mátu. Za stálého míchání ještě chvilku zahřívejte. Pak přidejte najemno nasekané bylinky, dobře promíchejte a zastavte oheň.

Vezměte si vykynuté těsto a vyklopte ho na pomoučněnou pracovní plochu. Lehce propracujte rukama, rozdělte na několik menších kusů a zformujte z nich kuličky. Ty pak rozválejte na kulatou placku, do jejíhož středu vložte asi 1 polévkovou lžíci zelné směsi a kapsičku uzavřete.

Připravené zelné kapsy smažte na pánvi s trochou oleje dozlatova, po usmažení ubrouskem odsajte přebytečný tuk a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů