Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové výpečky s cibulí a červenou paprikou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Vepřové výpečky s cibulí a červenou paprikou - postup přípravy

Pokud máte chuť na maso, možná by se vám mohl hodit výborný recept na vepřové výpečky s cibulí a červenou paprikou. Z hlediska přílohy je to celkem univerzální pokrm, který bude slušet bramborovým, houskovým či jiným druhům knedlíku doplněného o zavařený špenát či zakysané zelí, hodit se ale bude dobře i k vařeným či pečeným bramborům či bramborové kaši. Na oběd nebo rodinnou večeři jsou výpečky ideální a určitě po nich budete mít v bříšku jako v pokojíčku.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Zapněte troubu, aby se předehřála na 250 °C. Vepřové maso umyjte a osušte papírovými utěrkami a nakrájejte ho ostrým nožem na větší kostky. Cibuli oloupejte a pokrájejte na proužky. Oloupejte také česnek, který nasekejte najemno. Papriku umyjte a osušte, odstraňte jadřinec a zbytky semínek a pokrájejte ji na tenké proužky.




Maso vložte do pekáče, posypejte ho solí, pepřem, grilovacím kořením a kmínem a rozdrobte k němu kostku masoxu. Maso s kořením promíchejte, přisypejte k němu cibuli, česnek a papriku, postříkejte slunečnicovým olejem a znovu dobře promíchejte, nejlépe rukama.

Maso vložte do vyhřáté trouby a nechte nezakryté péct. Zhruba po 10 minutách otevřete troubu, maso promíchejte s výpekem, který začalo pouštět a vraťte do trouby péct. Čas od času tento postup zopakujte, aby se maso nespálilo. Když začne mít maso zlatavou barvu a šťáva se vypeče, zmírněte teplotu na 180 °C, zalijte maso půl litrem horké vody, dobře promíchejte a vraťte zpátky do trouby vařit, dokud nezměkne.

Když je maso měkké, přidejte do pekáče trochu hladké mouky, aby se omáčka zahustila, ještě chvilku nechte provařit a ještě čerstvé podávejte.

Díky červené paprice získá omáčka úžasnou barvu, chuť i vůni, které nebudete moci odolat!

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů