Koprová omáčka s bramborem a vejci

i Zdroj fotografie: Romana Važanská
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Koprová omáčka s bramborem a vejci - postup přípravy

Koprová omáčka je často neprávem odsuzována jakožto nepotřebný přežitek, když se ale umí připravit, je to velice chutné jídlo. Vyzkoušejte ji třeba podle receptu od paní Romany Važanské a uvidíte sami.
1. KROK

Brambory oloupejte a uvařte je v osolené vodě doměkka. V jiném kastrůlku přiveďte k varu vodu, a když začne bublat, vložte do ní vejce. Podle chuti je uvařte naměkko (5 minut), nahniličko (7 minut) nebo natvrdo (10 minut).

2. KROK

V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm hladkou mouku do světle zlatavé barvy. Jíšku zalijte mlékem a energicky míchejte, dokud se zcela nerozpustí a nevytvoří hladkou omáčku. Přilijte vývar nebo vodu, podle chuti osolte a přidejte jemně nasekaný kopr a smetanu. Podle chuti dodejte ještě cukr, sůl a trochu octa nebo citrónové šťávy.

3. KROK

Omáčku nechte provařit a podávejte ji s připraveným bramborem a uvařeným vejcem.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 319 hlasů
Nahlásit chybu
60 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt