Lahodné jablečné čajové sušenky - postup přípravy
Sušenky milují děti i dospělí. A pečení těch domácích je navíc velmi snadné a zábavné. Pokud byste si také chtěli upéct takové chutné a zdravé čajové pečivo, není nic jednoduššího. Ve skutečnosti je to tak snadné, že s vámi přípravu zvládnou i vaše děti, pro které bude tahle práce skvělým vstupem do kulinářského světa. Sušenky, které se vám dnes chystáme představit, jsou velmi jemné a lahodné, plné jablek a sladkých rozinek. Určitě budou mít úspěch u vás i vašich dětí.
Ingredience
Návod na přípravu:
Vajíčka rozklepněte do mísy, přidejte k nim cukr a špetku soli. Metličkou šlehejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí.
Máslo nakrájejte na kostičky a položte je do nekovové misky. Vložte je do mikrovlnné trouby a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Tutéž práci můžete samozřejmě udělat v kastrůlku na kamnech. Jen pozor, abyste máslo nepřipálili. Rozpuštěné máslo pak přidejte do misky s rozšlehanými vajíčky a dobře promíchejte.
Ve vedlejší misce si smíchejte mouku a prášek do pečiva. Obě suché přísady vzájemně dobře promíchejte a pak je po částech přimíchejte do vaječné směsi. Zadělejte husté těsto.
Jablka umyjte pod tekoucí vodou. Osušte je a oloupejte slupku. Rozpulte je na poloviny, odstraňte jadřinec, stopku a bubáka a dužninu nakrájejte na malé kostičky.
Rozinky nasypejte do misky z porcelánu nebo varného skla. V rychlovarné konvici si uvařte vodu a zalijte s ní připravené rozinky, které nechte chvíli v horké vodě odmočit. Když změknou a nabudou na objemu, vodu slijte. Jednak tím rozinky změkčíte a jednak je zbavíte zbytku konzervačních látek, kterými bývají rozinky ošetřeny.
Smíchejte jablka a rozinky s připraveným těstem a dobře promíchejte.
Plech vyložte pečicím papírem a polévkovou lžící na něj odměřujte hromádky těsta. Ty pak dejte péct na 180 °C po dobu 20 minut.
Po vyjmutí sušenky posypejte skořicí a moučkovým cukrem a před podáváním nechte vychladnout.