Smažené kuře s vůní exotiky - postup přípravy
Máte v oblibě různé fastfoody, které nabízí smažené kuřecí kousky? Pak je přestanete navštěvovat, až si připravíte kuřecí maso sami doma, podle tohoto skvělého receptu. Je šťavnaté, velmi chutné a nijak zvlášť mastné, tudíž je i zdravé. Díky smažení v horkovzdušné fritéze nebude rovněž z kuřecích kousků skapávat přebytečný tuk.
Ingredience
Jak postupovat při přípravě smaženého kuřete?
Nejprve si kuře očistěte, omyjte ve studené vodě a vložte do velké mísy. K masu pak přidejte sušený zázvor, pokrájenou cibuli, trochu slunečnicového oleje, rýžového vína a zasypte kořenícím přípravkem New Orleans. Použít však můžete i jiné koření, které máte v oblibě, pokud neseženete konkrétně tuto směs. Vytvořte ze všech přísad marinádu a vetřete ji důkladně do kuřecího masa. To nechte následně v lednici marinovat ideálně přes noc.
Smažení kuřete a servírování
Druhý den kuře vyjměte z lednice a marinády, můžete jej nastříhat na čtvrtky a obalte jej nejprve ve škrobu, nebo hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích, a nakonec v rozemletých kukuřičných lupíncích. Kuřecí čtvrtky následně vložte do horkovzdušné fritézy a smažte asi čtyřicet minut při 180 stupních Celsia. Kuře podávejte nejlépe horké s čerstvým pečivem (bagetou, houskou, chlebem), nebo vařeným bramborem. Skvěle se bude k masu hodit zeleninový salát, nakládané okurky, cibulky, nebo různé druhy studených omáček, jako je tatarka, majonéza, barbecue, nebo kečup. Přejeme dobrou chuť!