Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté pečené kuře po asijsku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Šťavnaté pečené kuře po asijsku - postup přípravy

Pokud máte chuť na trochu originality v kuchyni, vyzkoušejte toto pečené kuře po asijsku. Bude neuvěřitelně šťavnaté a s vhodnou přílohou také lahodným obědem či večeří.

Ingredience pro:
1 porce

Na kuře

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do dostatečně veliké mísy, aby se vám do ní později vešlo vykostěné kuře, dejte po lžíci světlé a tmavé sójové omáčky a lžíci medu. Prolisujte dva stroužky česneku, přidejte půl lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, lžíci cukru a sušeného česneku a po půl lžíci bílého mletého pepře a sladké papriky.

2. KROK

Vše promíchejte. Kuře vykostěte a rozdělte na dvě poloviny. Ponechte ho ale s kůží. Dejte ho do mísy a pečlivě ponořte do připravené marinády, aby obalila všechno maso. Přikryjte ji potravinářskou fólií a dejte alespoň na 30 minut do lednice.

3. KROK

Menší pečicí plech vyložte pečicím papírem. Ten pak potřete olivovým olejem. Na něj kůží nahoru položte kuře a naneste na něj všechnu marinádu. Troubu rozehřejte na 200 °C a pečte maso 20 minut. Po 15 minutách plech vyndejte z trouby, naneste na maso ještě trochu medu a vraťte ho péct. Po dopečení servírujte s oblíbenou přílohou.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů