Přírodní čevapčiči bez mouky a strouhanky

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Přírodní čevapčiči bez mouky a strouhanky - postup přípravy

Čevapčiči je tradiční maďarský pokrm, který se v upravené verzi zabydlel i v našich končinách, protože je vážně skvělý. Vyzkoušejte jeho odlehčenou verzi bez mouky a strouhanky podle receptu od paní Hany Petrášové.
1. KROK

Cibuli oloupejte a nasekejte ji na velmi drobné kousky. Může vám k tomu posloužit elektrický sekáček či mlýnek na maso. Poté ji smíchejte s mletým masem, které ochuťte solí, pepřem a větším množstvím sladké papriky. Pokud chcete, můžete přidat i vajíčko, není to ale bezpodmínečně nutné. Směs nařeďte kapkou mléka a vše nejlépe rukama prohněťte do homogenní konzistence.

2. KROK

Na sporáku rozehřejte velkou pánev s trochou sádla nebo rostlinného oleje. Z masové směsi odebírejte kousky, které formujte do tvaru šištiček a vkládejte je do horkého oleje zvolna na mírném ohni osmahnout ze všech stran dozlatova.

3. KROK

Hotové čevapčiči podávejte s vařeným či šťouchaným bramborem, bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Skvěle ale chutná i jen tak samotné s čerstvým pečivem a hořčicí.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 181 hlasů
Nahlásit chybu
84 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt