Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka s polevou

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Bábovka s polevou - postup přípravy

Klasickou bábovku zná každý. Pojďte proto zkusit její zajímavou inovaci, kterou je bábovka s polevou. Sami uvidíte, jak se dá známý a klasický recept vylepšit jak z pohledu chuti, tak samozřejmě i s ohledem na vzhled. Příprava podle našeho receptu je přitom jednoduchá.

Ingredience pro:
15 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první bude nutné nachystat si těsto na bábovku, což by nemělo být nic složitého. Suroviny, které jsou předepsány, postupně nasypete do mísy a mícháte. Nejprve ručně a později pomocí kuchyňského mixéru. Ten zajistí, že se vše dokonale propojí, že těsto nebude mít hrudky, ale i že bude nadýchané. A to je u bábovky velmi důležitá věc. Navíc vám použití mixéru velmi usnadní práci.




Těsto na bábovku nalijte do formy. Pokud máte tu klasickou, tak ji musíte vymazat máslem, aby se bábovka nepřichytila. Pokud máte silikonovou, není to třeba. To v našem případě doporučujeme. Těsto do formy nalijte tak, aby zabíralo zhruba ¾. Tomu odpovídá i seznam našich ingrediencí. Dále už stačí dát formu i s bábovkou do trouby, kterou předem předehřejete na 180 stupňů. Doba pečení je asi 50 minut. Že je bábovka hotová poznáte píchnutím špejle. Pokud na ní těsto nezůstane, je hotová.

Když je bábovka upečená, nechte ji chvíli vychladnout a potom ji z formy vyklepněte na pevnou podložku. Potom přijde na řadu poleva, kterou vytvoříte z moučkového cukru a vody. Začnete zahřívat, dokud nevznikne krémová konzistence, kterou na bábovku nalijete. V případě zájmu experimentovat se dá do polevy přidat třeba jakákoliv ovocná šťáva nebo sirup, díky čemuž změníte jak její chuť, tak i její barvu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů