Leopardí bábovka - postup přípravy
Leopardí bábovka vypadá velice hezky a zároveň je vynikajícím doplňkem k snídani. Kdo by si ráno nedal kousek? Garantujeme, že vám zlepší celý den a snídat se vám bude zaručeně mnohem lépe. Její výroba přitom není vůbec obtížná.
Základní těsto
Světle hnědé těsto
Tmavě hnědé těsto
V nádobě smíchejte mouku, droždí, mléko, máslo, sůl a cukr. Vše důkladně promíchejte do hladka. Potom rozdělte výsledné těsto na dvě poloviny. Rozdělte jednu polovinu na dvě, do každé přidejte označené přísady pro odlišně zbarvené těsta a důkladně promíchejte těsto. Budete tak mít tři části těsta. Bílé, světle hnědé a tmavě hnědé.
Vytvořte z těsta malé kuličky. Následně je spojte ve válečky o délce formy. Světle hnědý kousek zabalte do tmavě hnědého a celé ho zabalte do bílého.
Bílé kousky by měly být pochopitelně o něco větší, než dva zbývající druhy, aby se do nich vše vešlo. Sevřete okraje výsledných válečků. Trochu je vytáhněte. Nakrájejte na kousky, které se vejdou do formy.
Nyní je jen složte jeden na druhý do formy a dejte do trouby předehřáté na 170 stupňů po dobu 35-40 minut.