Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pelmeně s mletým masem

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Pelmeně s mletým masem - postup přípravy

Chcete svůj jídelníček něčím nezvyklým ozvláštnit? Pak vsaďte na ruské pelmeně, které dozajista zachutnají všem v rodině. Jsou to těstovinové taštičky plněné mletým masem a dokonale zasytí i toho největšího hladovce. Pusťte se do toho. Je to velmi jednoduché.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si začněte tvořit těsto. V míse smíchejte vajíčko s minerálkou, cukrem, solí a olejem. Postupně k směsi přisypávejte hladkou mouku a rukama vypracujte hladké a měkké těsto, které by se nemělo lepit na prsty.




Až budete mít těsto hotové, připravte si masovou náplň. V misce smíchejte mleté maso s jemně posekanou cibulkou a lisovanými česnekovými stroužky. Dochuťte nakonec solí a pepřem. Z těsta v další fázi vyválejte na pomoučeném vále plát a z něj vykrojte malá kolečka pomocí hrnku. Ta plňte masovou směsí a přiklopte druhým plátkem těsta. Okraje dobře utěsněte a zarolujte do pelmeně. Pokud seženete formu na pelmeně, bude jejich tvoření daleko jednodušší. Nakonec dejte jednotlivé kusy vařit do mírně osolené vody na cca 15 minut. Hotové pelmeně vyplavou na hladinu.

Uvařené pelmeně můžete podávat pokropené octem, posypané trochou černého mletého pepře a polité máslem. Skvělé však budou například i se zakysanou smetanou nebo bílým hustým jogurtem. Plnit těsto můžete čímkoliv, nejen masem. Hodit se budou i šťouchané brambory s restovanou cibulí. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů