Tvarohové rohlíčky - postup přípravy
Připravte si doma neuvěřitelně chutné rohlíčky ve tvaru půlměsíce, které budou opravdovým zážitkem pro milovníky pečiva s tvarohem nebo měkkými druhy sýrů. Měkký, jemný a atraktivní vzhled dodá skvělou atmosféru a doplněk vaší ranní kávy. Takové pečivo je také vhodné při pořádání čajového večírku. Po zvládnutí jednoduché techniky můžete s náplní nekonečně experimentovat.
Ingredience
Nejprve oddělte žloutky od bílků. Žloutky si dejte na stranu. Do mísy nalijte horké mléko, rostlinný olej a bílky, přidejte cukr, droždí a vše dobře promíchejte.
Přidejte do směsi polovinu mouky, sůl a začněte míchat špachtlí.
Až bude těsto dostatečné husté, přidejte více mouky a pokračujte v hnětení rukama.
Výsledkem bude elastické těsto, které se nelepí na ruce. Zakryjte ho fólií a dejte na teplé místo na 1,5 až 2 hodiny, aby nakynulo.
Poté těsto rozdělte na kousky o velikosti velkého vejce, přikryjte fólií a začněte tvořit rohlíčky.
Z každé hrudky vyválejte oválnou placku o tloušťce asi 2 mm.
Na okraj natřete tvarohovou náplň. Zářezy vytvořte válečkem na krájení těsta, pak sviňte polotovar do role a ohněte do půlměsíce.
Hotové rohlíčky dejte na plech ve vzdálenosti 3-5 cm od sebe.
Nechte 30 až 40 minut stát.
Vršek potřete žloutkem a dejte do trouby na 25-30 minut na teplotu 190-200 stupňů.