Pomerančový koláč s rozinkami

i Zdroj fotografie: Marianna Ilavská
i Zdroj fotografie: Marianna Ilavská
i Zdroj fotografie: Marianna Ilavská
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pomerančový koláč s rozinkami - postup přípravy

Z pomerančové kůry a šťávy lze zadělat těsto na velmi jednoduchý koláč, do něhož patří i velká hrst rozinek. Recept na něj nám poskytla paní Marianna Ilavská.
1. KROK

Pečlivě omyjte pomeranč a pak z něho nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Smíchejte vše dohromady a přilijte vodu. V míse smíchejte cukr, olej a sůl a zamíchejte. Poté do směsi vmíchejte šťávu s kůrou. Smíchejte sodu s octem a obojí rovněž nalijte do směsi.

2. KROK

Do mísy přisypejte mouku a vymíchejte hladké těsto. Rozinky dobře promyjte, přidejte k nim lžičku mouky a zamíchejte. Přidejte je do těsta a opět promíchejte.

3. KROK

Těsto nalijte do libovolné vymazané a vysypané formy, například na bábovku nebo biskupský chlebíček. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč asi 40 minut. Po vychladnutí ho pocukrujte moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 302 hlasů
Nahlásit chybu
69 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt