Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuře pečené ve sklenici

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Kuře pečené ve sklenici - postup přípravy

Čas od času vám přinášíme tipy na zajímavé kulinářské triky a vychytávky, jak neobvykle a snadno připravit i ty nejnáročnější pokrmy. Jeden z takových neobvyklých postupů vám představíme také v dnešním článku. Jednat se bude o pečené kuře, ale takovým způsobem, který jste možná ještě neviděli. Kuře se bude péct ve sklenici navrstvené s dalšími ochucujícími složkami. Výsledek je neuvěřitelně chutný, šťavnatý a voňavý. Můžete pak kuře podávat s libovolnou oblíbenou přílohou nebo prostě jenom s plátkem čerstvého chleba. Jste zvědaví?

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Z kuřete sundejte kůži a maso dobře omyjte a osušte papírovými utěrkami. Maso okrájejte z kostry a kostru si můžete schovat na přípravu vývaru.




Vložte okrájené kuřecí maso do mísy, dochuťte ho solí a zvoleným kořením. Přidejte jednu až dvě lžíce rostlinného oleje a zamíchejte, aby se jím všechny kousky masa dobře obalily. Nechte maso při pokojové teplotě zakryté marinovat a mezitím si připravte zeleninu.

Oloupejte cibuli, očistěte a případně oškrábejte mrkev. Oloupejte česnek a papriku omyjte, rozřízněte a odstraňte z ní semeník. Všechnu zeleninu pak nakrájejte na tenké plátky, jen z papriky vytvořte větší kostky.

Dvoulitrovou nádobu dobře omyjte a papírovou utěrkou vysušte.

Mezitím vyskládejte připravené suroviny do sklenice, a to následujícím způsobem.

Na dno sklenice nejprve vyskládejte jednu vrstvu masa a zakryjte ji vrstvou tenkých cibulových proužků. Posypejte několika plátky česneku a přidejte mrkev a paprikové kostky. Pokračujte další vrstvou masa, kterou střídejte se zeleninou, dokud není sklenice plná nebo dokud nedojdou suroviny.

Zakryjte hrdlo sklenice kusem alobalu a vložte sklenici do studené trouby, kterou zapněte na 180 stupňů Celsia. Nechte maso v troubě zhruba 1 až 1,5 hodiny.

Nakonec nádobu vyjměte z trouby, nechte maso mírně vychladnout a servírujte na talíř spolu s vaší oblíbenou přílohou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů