Tvarohové taštičky s jablky a skořicí - postup přípravy
Zútulněte svůj domov nádhernou vůní, která vzniká při pečení tvarohových taštiček s jablky a skořicí. Jsou křupavé, šťavnaté a potěší chuťové pohárky všech mlsounů.
Těsto
Náplň
Na pomazání a posypání
Tvaroh smíchejte s vejcem, cukrem, solí a olejem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku s kypřicím práškem prosejte.
Těsto zabalte do sáčku a nechte ho 20 minut odpočívat. Mezitím připravte náplň. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky, které vložte do pánve s rozpuštěným máslem.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.
Ovoce zasypte skořicí a kukuřičným škrobem a smažte ho 3–4 minuty. Směs odstavte z tepla a těsto rozdělte na 10 stejně velkých částí, z kterých vytvořte bochánky.
Z každého kousku těsta vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který naplňte usmaženými jablky. Okraje těsta spojte k sobě a vytvořte taštičku, kterou položte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Stejný postup opakujte také u zbytku ingrediencí.
Tvarohové taštičky s jablky potřete mlékem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Po upečení je potřete máslem a posypte směsí cukru a skořice.
Poznámka: Pochoutku servírujte až poté, co vychladne. Bude tak lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT