Silvestrovský tataráček s toustíky - postup přípravy
Co se týká tatarského bifteku, rozdělují se lidé poměrně jasně na jeho dlouholeté zastánce a zaryté odpůrce. Pakliže jej milujete, můžete se nechat inspirovat tímto jednoduchým receptem, díky kterému připravíte skvostnou směs plnou senzačních chutí. Pohostit tataráčkem můžete nejen svou rodinu, ale i přátele u svátečního stolu.
Ingredience
Nejprve si důkladně očistěte hovězí svíčkovou. Pak ji buď namelte najemno, nebo naškrabejte ostrým nožíkem a dejte do větší misky.
Nyní si oloupejte a jemně nasekejte cibule a vsypte je k naškrabanému masu. Také ochuťte plnotučnou hořčicí, kečupem, pepřem, solí a bylinkami dle preferencí. Do tataráčku přijdou i nakrájené kapary a vaječné žloutky.
Lžící dobře suroviny promíchejte, abyste získali homogenní hmotu. Někdo rád přidává do tatarského bifteku i trochu mletého kmínu a worcesterové omáčky. Pakliže nemáte rádi kapary, můžete je zcela vynechat.
Namíchaný tataráček dejte chladit do lednice a mezitím si připravte pečivo. Bagetku nakrájejte na tenčí plátky a opečte buď v toustovači nebo na pánvi s trochou olivového oleje. Skvělé však budou k tatarskému bifteku i klasické topinky. Ty vytvoříte z kváskového chleba pokrájeného na krajíce. Ty poté osmažte na slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran, odsajte přebytečný tuk papírovými utěrkami a pomažte stroužkem česneku.
Na pečivo nanášejte dostatečné množství ochuceného masa a konzumujte třeba s chlazeným pivem.
Dobrou chuť.