Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dezert s řeckým jogurtem, Nutellou, sušenkami a džemem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Nepečený dezert s řeckým jogurtem, Nutellou, sušenkami a džemem - postup přípravy

Nepečené dorty jsou v kurzu! Youtubeři a foodblogeři se na sociálních sítích předhánějí se zajímavějšími a fotogeničtějšími kousky a my ostatní z toho máme zásobárnu nádherných, chutných, a přitom snadných dezertů. Dort ze sušenek, Nutelly, řeckého jogurtu a džemu je právě jedním z nich. Na pohled vypadá parádně, jeho výroba je velmi zábavná a strávníci budou více než spokojení!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si kulatou dortovou formu o průměru 26 centimetrů. Dno vyložte pečicím papírem a stěny obestavte kroužkem ze sušenkových obdélníčků, které se snažte udržet co nejblíže u sebe, aby vytvořily co nejdokonalejší kruh. Když je forma připravena, můžete se pustit do výroby krému, který bude ležet v sušenkovém kruhu.

2. KROK

Do hluboké misky vyklopte řecký jogurt a přidejte k němu Nutellu. Obojí stěrkou velmi dobře promíchejte do jednolité, světle hnědé směsi. Do ní pak na menší kousky rozlámejte všechny zbylé sušenky. Pokud byste postupovali opačně a formu připravovali až následně po krému, tak nezapomeňte několik sušenek vyčlenit na obložení bočnic formy!

3. KROK

Směs nutellového jogurtu a sušenek vyklopte do dortové formy a co nejlépe ji rozprostřete do rovnoměrné vrstvy. Můžete formou párkrát ťuknout o povrch pracovní plochy, aby si krém se sušenkami uvnitř formy „sedl“ a nevznikaly uvnitř něho prázdné vzduchové kapsy. Povrch krému urovnejte do roviny a zatlačte případné vyčnívající sušenky do krému.

4. KROK

Takto připravený dort vložte do lednice chladit asi jednu hodinu, během které směs ztuhne a sušenky se natáhnou vlhkostí. Po hodině vyjměte formu s dortem z ledničky. Do misky vyklopte ovocný džem a vidličkou ho prošlehejte, aby získal jemnou a tekutější strukturu. Pak zavařeninu vylijte na povrch dortu a stěrkou ji rozprostřete do rovné a hladké vrstvy. Poté odstraňte dortovou formu, opatrně dort přeneste na tác a podávejte. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů