Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bochánky s mletým masem a sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bochánky s mletým masem a sýrem - postup přípravy

Plánujete narozeninovou party a nevíte, jakou chuťovku připravit pro své hosty k pivu a vínu? Potom vyzkoušejte slané bochánky s mletým masem a sýrem. Jsou velmi šťavnaté a vydatné. Skvěle poslouží i jako rychlá večeře pro celou rodinu.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si kupované a vyválené listové těsto vyjměte z lednice a rozprostřete ho na vál. Poté jej rozdělte pomocí rádla na cca 6 stejně velkých čtverců.




Dále si v míse promíchejte mleté maso spolu s jemně nakrájenou cibulí, solí, mletým pepřem a vodou. Vytvořte homogenní směs, z které následně tvarujte stejně velké koule.

Dokončování slaných bochánků s mletým masem a jejich pečení v troubě

Masové koule pokládejte na čtverce z těsta a doprostřed každé porce masa vložte kostku tvrdého sýra. Nakonec vytvarujte bochánky, tj. těsto zabalte do jakési buchty a okraje dobře utěsněte prsty.

Polotovary bochánků vyskládejte na plech s pečícím papírem, pomažte rozšlehaným vejcem a pomocí ostrých kuchyňských nůžek nastřihněte povrch do hvězdice. Těsto také povytáhněte, abyste odhalili sýr a maso. Takto dejte vše péct do předehřáté trouby na 40 minut při 180 °C.

Servírování slaných bochánků s mletým masem a sýrem

Upečené slané bochánky vyjměte z trouby a po zchladnutí podávejte s nejrůznějšími dipy a studenými omáčkami. Hodit se bude kečup, tatarka, majonéza, zakysaná smetana s česnekem a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud budete chtít slané bochánky vylepšit, posypte jejich povrch před pečením například mákem, sezamovými nebo dýňovými semínky. Kromě listového těsta pak můžete použít i to klasické kynuté na koláče.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů