Pizza s kyselými okurkami a klobáskou - postup přípravy
Je vaším oblíbeným rodinným jídlem pizza? Potom ji rozhodně nemusíte kupovat v nedaleké pizzerii. Chutnější a vydatnější bude, když jí připravíte doma. Naplnit ji můžete čímkoliv se vám zachce. Tento italský pokrm zkrátka nikdy neomrzí. Připravili jsme si pro vás recept na pizzu s okurkami a klobásou. Je výtečná!
Těsto
Náplň
Nejprve se pusťte do výroby těsta na pizzu. V mikrovlnce si mírně zahřejte mléko a vlijte jej do velké mísy. Pak do něj rozdrobte droždí a zasypte cukrem. Nechte vzejít kvásek po dobu pěti minut. Posléze přisypte sůl a vlijte slunečnicový olej. Na závěr prosejte ke směsi hladkou mouku a rukama vypracujte vláčné a hladké těsto. To přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě po dobu jedné hodiny.
Mezitím si pokrájejte kyselé okurky na plátky nebo proužky, totéž učiňte i s klobáskami a cibulí. Všechny ingredience dejte do misky a zakápněte majonézou. Rovněž přidejte lžičku rajčatového protlaku, opepřete dle libosti a promíchejte.
Vykynuté těsto rozválejte na tenčí plát a umístěte do plechu vystlaného pečícím papírem. Na jeho povrch navrstvěte zeleninovou směs s klobásou a pečlivě rozprostřete. Na vrch ještě poklaďte kolečka rajčat a všechno zasypte strouhaným tvrdým sýrem. Hodit se bude třeba eidam nebo čedar. Pizzu dejte péct do trouby na 220 °C po dobu asi 20 minut. Sýr by měl být roztavený a hnědý.
Upečenou pizzu podávejte ideálně teplou. Dobrá ale bude i studená. Pokud vám zbyde na další den, jednoduše porci ohřejete v troubě nebo v mikrovlnce. Doplnit pokrm lze i kečupem. Přejeme vám dobrou chuť.