Palačinky pro začátečníky - postup přípravy
Kdo by neměl rád palačinky? Čas od času si je jistě rád vychutná každý z nás? Ale jak udělat takové, které se netrhají, a přitom jsou stále dokonale tenké a lahodné? Není to vůbec tak těžké, jak by se mohlo zdát. Důležité je ale mít ten správný recept. Vyzkoušejte tento – budete překvapeni, jaké palačinky se vám podaří vykouzlit.
Ingredience
Vejce rozšlehejte se solí a cukrem. Postupně přidávejte část mouky a vymíchejte metličkou do hladka.
Dále přilijte horké mléko a znovu pořádně promíchejte metličkou. Vmíchejte zbývající mouku a opět promíchejte do hladka. Nakonec přidejte vroucí vodu ve 3 dávkách a po každé z nich těsto dobře promíchejte, aby se v něm tvořily bublinky.
Poslední krokem je přidání tří lžic oleje, díky kterému nebudete potřebovat tolik oleje na smažení, protože již samotné těsto bude lehce mastné a nebude se tolik přichytávat.
Připravte si vhodnou pánev na smažení palačinek – ideálně takovou, která má nepřilnavý povrch. Na ni dejte jen minimální množství tuku, případně tuk žádný podle vlastností pánve. Na pánev nalijte těsto a rozlijte jej po povrchu pánve. Palačinku smažte zprudka na vysokou teplotu, aby se velmi rychle opekla z obou stran, ale uvnitř zůstala vláčná a nevysušená.
Takto připravte i zbytek palačinek. Můžete je nechat odpočinout na savém ubrousku, abyste se zbavili mastnoty, ale poté ihned servírujte, nejlépe chutnají ještě teplé.
Každý má jistě svůj oblíbený doplněk. Někdo má rád obyčejnou marmeládu, jiný preferuje třeba tvaroh, čerstvé ovoce nebo šlehačku. Zajímavým zpestřením může být také servírovat palačinky s čerstvým horkým pudinkem a čokoládou. Je jen na vás pro co se rozhodnete. Jisté ale je, že si tento recept zamilujete.