Borůvkové muffiny - postup přípravy
Pochoutka k televizi, dezert po obědě, občerstvení na oslavy či něco na zub ke svačině do školy – všechny tyto účely splňují lahodné borůvkové muffiny, které si doma připravíte cobydup. Recept nám poskytla paní Tereza Koubková.Rozklepněte vejce do mísy a přidejte k nim cukr (objem použitého šálku je 250 ml). Společně je vyšlehejte metličkou. Poté k nim postupně přimíchávejte zakysanou smetanu, rostlinný olej, citronovou kůru, citronovou šťávu, špetku soli a vanilkový extrakt. Polohrubou mouku prosejte s kypřicím práškem a přimíchejte je také do těsta.
Nakonec jemně vmíchejte borůvky a do plechu na muffiny vyskládejte košíčky. Každý naplňte do tří čtvrtin výšky a dejte do trouby předehřáté na 175 stupňů péct na 25 minut. Poté vytáhněte a nechejte vychladnout. Libovolně je můžete potřít citronovou polevou. Dobrou chuť!
