Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslový krém s kondenzovaným mlékem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Máslový krém s kondenzovaným mlékem - postup přípravy

Klasický máslový krém s kondenzovaným mlékem je velmi jednoduchý a levný. Na jeho přípravu využijete pouhé čtyři suroviny. Jeho chuť je ale přitom nepřekonatelná a navíc poskytuje univerzální základnu pro různé kreativní kulinářské tvoření. Tento krém využijete pro přípravu piškotových dortů, plněného sladkého pečiva i koláčů. Pokud navíc kondenzované mléko zaměníte třeba za to karamelizované, získáte tím úplně novou dimenzi chutí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Ze všeho nejdříve je zapotřebí v dostatečném předstihu vyndat všechny přísady z lednice a nechat je zteplat na pokojovou teplotu. Jen tak vytvoříte jemný, soudržný a opravdu homogenní krém s tou nejlepší možnou chutí a konzistencí.




Proto tuto přípravnou část nepodceňujte, špatná teplota surovin vám vaši práci může v nejhorším případě i zkazit. Že můžete začít s výrobou, poznáte podle toho, že máslo úplně změkne.

Pak ho vyklopte z obalu do misky a elektrickým šlehačem ho šlehejte tak dlouho, dokud nezíská svěží a nadýchanou konzistenci.

To by mělo trvat asi 4 až 5 minut šlehání při střední úrovni rychlosti otáček.

Když máslo proměníte na konzistenci zvící zakysané smetany, začněte do něho přilévat kondenzované mléko. Nepřestávejte přitom hmotu šlehat.

Mléko přidávejte jen po malých dávkách, zhruba po jedné polévkové lžíci a každou z nich důkladně prošlehejte do hladka, dokud krém nebude opět svěží a vzdušný.

Teprve pak můžete přidat další lžíci. Takto pokračujte, dokud nezapracujete celé množství kondenzovaného mléka a nakonec stejným způsobem přimíchejte vanilkovou esenci, rum či jiné ochucovadlo.

Aby krém lépe držel tvar a snáze se s ním pak pracovalo při výrobě finálního produktu, můžete ho vložit na chvíli do lednice trochu ztuhnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů