Jablečný sacher dort - postup přípravy
Tento osvěžující čokoládový jablečný dort vám chutí připomene tradiční Sacher dort. Je jednoduchý na přípravu a má vynikající lehkou chuť. Hodí se skvěle jako narozeninový dort na oslavy, kde se po něm jenom slehne zem!
Na těsto:
Na potření:
Do misky připravte máslo pokojové teploty, cukr, vajíčka a vyšlehejte to do pěny.
Přisypte mouku, kakao a prášek do pečiva.
Nastrouhejte jablka na struhadle, nahrubo, a přidejte je k směsi. Vznikne hustší těsto, které můžete zředit trochou mléka.
Směs nalijte do kulaté formy, která je vystlaná pečícím papírem.
Předehřejte si troubu na 155 stupňů a pečete asi 40 minut.
Těsto kontrolujte tak, že do něj píchnete špejlí – pokud je špejle mokrá, pokračujte v pečení a pokud je suchá, korpus je hotový. Těsto necháte vychladnout.
Vychladnuté těsto potřete džemem. Na dort se hodí čokoládová poleva, tu vytvoříte tak, že čokoládu rozpustíte ve vodní lázni. Hotovou polevou polijte dort. Můžete ozdobit ovocem nebo prosetým cukrem.
Hrnec naplňte vodou, do něho položte misku a v ní rozpusťte čokoládu. Nebo si můžete v obchodě koupit klasickou čokoládovou polevu, která je také jednoduchá.
Cuketový tip, jak ještě vylepšit sacher dort
V letní sezóně, kdy je na trhu cuketa, můžete jablka zaměnit za cuketu. Konzistencí nahradí jablko a chuti se nemusíte vůbec bát, protože není poznat.