Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté lodičky s česnekem, sýrem a bylinkami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Kynuté lodičky s česnekem, sýrem a bylinkami - postup přípravy

Tyto měkké a velmi chutné kynuté lodičky vás překvapí svou zajímavou chutí. Takovou kombinaci česneku a sýra jste ještě nejedli. Inspirujte se jednoduchým receptem, kterým své hosty ohromíte.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko vlijte do mísy a smíchejte ho s cukrem a droždím. Směs nechte kynout 10–15 minut. Po této době přidejte sůl, olej a znovu vše zamíchejte. Do mísy přisypte mouku a uhněťte těsto. 

Poznámka: V robotu míchejte těsto po dobu 5 minut, abyste získali tu správnou konzistenci.

2. KROK

Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte jej kynout 40 minut. Následně těsto rozdělte na 8 stejných částí a udělejte z nich malé bochánky. Ty přikryjte fólií a nechte je kynout 15 minut. 

3. KROK

Zatímco bochánky kynou, připravte si náplň. Omytou petrželku nakrájejte a vložte do mísy. K petrželce přidejte na nudličky nastrouhaný tvrdý sýr a vše ochuťte solí a pepřem. Náplň zamíchejte a přidejte do ní rozšlehané vejce.

4. KROK

Z vykynutých bochánků vyválejte pláty, které zarolujte a vytvarujte z nich válečky, na jejichž koncích udělejte špičky. Válečky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a v jejich středu udělejte nožem hlubokou rýhu. Kynuté lodičky přikryjte fólií a nechte je kynout dalších 20 minut.

5. KROK

Poté, co válečky vykynuly, pomažte je ze všech stran rozšlehaným vejcem a posypte je sezamovými semínky. Do středu každé lodičky dejte sýrovou náplň a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–18 minut.

Poznámka: Do vyšlehaného vejce můžete přidat lžíci mléka, pro zjemnění.

6. KROK

Tip: Kynuté lodičky můžete podávat ke svačině s klobásou nebo rajčetem, ale skvěle chutnají také například jako příloha k polévce. 

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů