Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený cheesecake se sušenkovým korpusem a malinovým želé

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený cheesecake se sušenkovým korpusem a malinovým želé - postup přípravy

Recept krok za krokem na nepečený smetanový cheesecake s malinovou želatinou na povrchu a se sušenkovým korpusem vespod vám prozradí, jak vyrobit ten nejkrásnější a nejlahodnější nepečený dort, jemuž plně náleží čestné místo na vašem svátečním stole.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Smetanová náplň

Malinové želé

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si kulatou dortovou formu o průměru 22 centimetrů. Rozbijte máslové sušenky, vsypte je do misky mixéru a rozmixujte je na jemnou drť. Přilijte k drti rozpuštěné máslo a promíchejte obojí dohladka. Kompozici přeneste do plechu a lžící pečlivě upěchujte směs na dno, abyste vytvořili kompaktní placku. Korpus ve formě vložte do lednice ztuhnout.

2. KROK

Do hluboké mísy vyklopte mascarpone, přidejte strouhanou citrónovou kůru a moučkový cukr a velmi dobře promíchejte elektrickým šlehačem, abyste získali napěněnou a krémovitou konzistenci. V samostatné misce rozpusťte práškovou želatinu ve studené vodě, nechte 10 minut nabobtnat a pak 20 sekund zahřívejte v mikrovlnné troubě. V jiné misce pak vyšlehejte šlehačku do tuhé pěny.

3. KROK

Želatinu vmíchejte do našlehaného mascarpone a šlehačem pokračujte ve šlehání na nízké obrátky. Nakonec stěrkou jemně zapracujte do směsi vyšlehanou smetanu. Krémovou směs navršte do dortové formy na korpus, uhlaďte ji do roviny a vraťte formu zpátky do lednice.

4. KROK

Do kastrůlku vložte maliny a postavte na kamna. Přidejte cukr a vše přiveďte k varu. Pak směs zalijte trochou vody a nechte na mírném ohni probublávat. V jiné misce opět rozpusťte želatinu ve vodě a nechte ji zahřát v mikrovlnné troubě. Jakmile se maliny rozvaří do jemné konzistence, Odstavte je z kamen a přes sítko je propasírujte, abyste se zbavili slupek a semínek a získali jste hladkou konzistenci.

5. KROK

K té pak přidejte rozpuštěnou a zahřátou želatinu a velmi důkladně směs promíchejte. Jakmile želatina trochu zchladne, přelijte ji na krémovou vrstvu v dortové formě. Opět vyrovnejte do roviny a vraťte na další 1 až 2 hodiny do lednice. Před podáváním ozdobte povrch dortu čerstvými malinami nebo kopečkem šlehačky. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů