Mrkvová bábovka - postup přípravy
Brazilský mrkvový dort je nejžádanějším a nejoblíbenějším dezertem mnoha brazilských žen v domácnosti, kterou si nyní můžete připravit i vy. Stačí vám k tomu nás jednoduchý a srozumitelný recept. Možná si myslíte, že budete potřebovat nějaké netradiční a drahé suroviny, ale Brazílie je poměrně chudá země, a proto ženy připravují neuvěřitelné pochoutky za velmi nízké ceny, což vás zaručeně potěší.
Ingredience
Mrkev očistěte a nastrouhejte na nejjemnějším struhadle. Není třeba z ní vymačkávat přebytečnou tekutinu. Do čisté misky dejte vejce, cukr a vanilkový cukr. Míchejte mixérem přesně 5 minut. Ani více, ani méně. Poté přidejte nastrouhanou mrkev.
Míchejte mixérem při nízké rychlosti. Přidejte olej a opět lehce promíchejte mixérem. Poté do této hmoty prosejte mouku, sůl a prášek do pečiva.
Míchejte mixérem po dobu 5 minut. Formu předem vymažte rostlinným olejem a nalijte do ní připravené těsto.
Zbytek těsta nalijte do jiné formy a pečte zvlášť. Formu s těstem dejte na 45 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pokud je dort popraskaný, vůbec to nevadí. Formu otočte dnem vzhůru a dejte na talíř.
Povrch nakonec posypte práškovým cukrem. Takto připravený dezert bude velmi vláčný a vynikající. Užijí si ho proto nejen děti, ale také dospělí. Přejeme dobrou chuť!