Snadný mléčný dezert s karamelem - postup přípravy
Nemáte času nazbyt, avšak potřebujete připravit pro své hosty chutný dezert, který završí slavnostní menu? Inspirujte se například mléčným pohárem s karamelem, který budete mít hotový už za několik málo minut, ovšem musíte počítat s určitou dobou tuhnutí v lednici.
Krém
Karamel
Nejprve si vlijte do středně velkého hrnce 600 mililitrů plnotučného mléka a rozmíchejte v něm kukuřičný škrob spolu s moučkovým cukrem. Poté dejte směs na plotnu a zahřívejte na středním plamenu do zhoustnutí. Mezitím krém neustále míchejte. Nakonec jej sundejte z plotny a zakomponujte do něj pomocí mixéru nebo metličky změklé máslo.
Výslednou směs navrstvěte do ozdobných pohárků a nechte zchladnout.
Nyní se pusťte do přípravy karamelové vrstvy. V menším hrnci si rozmíchejte mléko (300 ml) spolu s kukuřičným škrobem a zahřívejte na středním plamenu do zhoustnutí, pak odstavte. Dále si k ruce vezměte další rendlík a v něm zahřejte krupicový cukr. Až se rozpustí, přidejte do něj lžíci másla.
Hotovou karamelovou směs následně nalévejte postupně do hotové mléčné hmoty a zašlehejte.
Krém s karamelem nakonec naneste na vrch mléčných dezertů, dozdobte dle preferencí oříšky a nechte zatuhnout ideálně v lednici (až zcela zchladne).
Dobře zatuhlé a vychlazené mléčné dezerty vyjměte z lednice a podávejte třeba s kvalitním espressem, cappuccinem, nebo třeba i s čajem. Přejeme vám dobrou chuť.