Ořechové buchty z kynutého těsta - postup přípravy
Ořechové buchty jsou jedinečné ve své jednoduchosti a rychlosti přípravy. Pochoutka je nadýchaná, má jemnou strukturu i chuť a poslouží jako sladká snídaně i dezert.
Těsto
Náplň
Na posypání
Na potření
Na vymazání
Mléko smíchejte s cukrem a sušeným droždím. Směs nechte pár minut reagovat a poté do ní vmíchejte rozpuštěné máslo s vejcem, vaječným bílkem, moukou a solí.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do olejem vymazané mísy, ve které ho olejem potřete. Těsto zakryjte a nehte 1 hodinu kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto znovu prohněťte, rozdělte na dvě části, které zakryjte a nechte kynout dalších 15 minut. První z částí vyválejte na obdélníkový plát o tloušťce 0,5 cm, který potřete lžící másla.
Máslo pokryjte polovinou množství rozmixovaných ořechů, posypte cukrem a těsto zarolujte ze širší strany. Vzniklý váleček rozdělte na kousky o šířce 3–4 cm, které vyskládejte do formy na pečení vymazané olejem.
Postup opakujte také se zbytkem ingrediencí. Ořechové buchty potřete směsí vaječného žloutku a másla, posypte je sezamovými semínky a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40 minut.
Tip: Sladkou pochoutku servírujte až poté, co vychladne. Díky tomu bude lépe stravitelná. Než buchty s ořechy zkonzumujete, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě, aby nevysychaly.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: A COOKING BOOK