Tvarohové dortíky s čokoládovou krustou - postup přípravy
Chcete si zamlsat a nevíte, jakou dobrotu byste si připravili? Zkuste třeba bleskurychlé tvarohové dortíky s čokoládovou krustou! Zvládne je připravit dokonce i úplný začátečník. Výsledek vás mile překvapí. A to jak vzhledem, tak i chutí.
Ingredience
Začněte tím, že si buď ve vodní lázni anebo v mikrovlnné troubě rozpustíte hořkou čokoládu. Vybírat ovšem můžete i z té mléčné. Následně k čokoládě přilijte slunečnicový olej a dobře promíchejte.
Nyní budete potřebovat silikonové formy na muffiny. Ty pomocí mašlovačky vymažte čokoládovou směsí a dejte tuhnout do mrazáku na deset minut.
Příprava smetanové náplně a dokončování dortíků
V další fázi se pusťte do přípravy náplně. K ruce si tedy vezměte mísu a v ní vyšlehejte tvaroh či mascarpone spolu s moučkovým cukrem, měkkým máslem a vanilkovým cukrem. Pak vyjměte čokoládové krusty z mrazáku a vyplňte je poctivě smetanovým krémem. Nakonec přelijte zbylou rozpuštěnou čokoládou a dortíky nechte tuhnout v lednici asi dvě hodiny.
Servírování tvarohových dortíků s čokoládovou krustou
Po řádném zatuhnutí čokolády a krému vyjměte dortíky z chladničky a vytlačte je ze silikonových formiček na tác. Podávejte například s kopečkem šlehačky anebo s čerstvým ovocem. Hodit se bude k tvarohovému dezertu třeba šálek kvalitního espressa i bylinkový čaj. Přejeme vám dobré chutnání.
Tip na závěr
Pokud preferujete spíš kakaové krémy, můžete si recepturu snadno upravit. Do tvarohové náplně jednoduše zakomponujte kakaový prášek anebo rozpuštěnou čokoládu a máte na světě jinou příchuť krému. Obdobně lze postupovat i při výrobě ovocné příchutě. Pouze přidáte do tvarohu ovocné pyré dle výběru.