Banánový dort s čokoládovou polevou

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
140 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

Banánový dort s čokoládovou polevou - postup přípravy

Banánový dezert politý čokoládou je originální a to vůbec nejlepší na něm je krásně vyvážená sladká chuť s ovocem. Pro lepší výsledky se nebojte použít zralejší banány. A pokud byste si dezert chtěli uchovat v mrazáku až na tři měsíce, tak jej po zatuhnutí v lednici jednoduše dejte rovnou zamrazit zabalený v potravinářské fólii.
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte vejce a rozšlehejte je s cukrem. Do směsi prosejte mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a během dalšího šlehání přidejte i vanilkový cukr. Těsto přelijte do zapékací mísy a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 20 minut. Po dopečení na těsto nalijte 250 ml mléka a počkejte, až se vsákne.

2. KROK

Mezitím si připravte krém. V hrnci rozehřejte máslo, přisypejte mouku a vytvořte jíšku. Postupně přilévejte mléko a míchejte metličkou. Rozmíchejte do hladka. Poté přisypte cukr a vanilkový cukr a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Následně krém sundejte z tepelného zdroje. V tuto chvíli je hotový. Na těsto nasáknuté mlékem poklaďte na kolečka nakrájené banány.

3. KROK

Zalijte je krémem a nechejte zatuhnout v lednici na hodinu. Na polevu do misky nalámejte čokoládu, zalijte smetanou a dejte rozpustit do mikrovlnky. Rozmíchejte dohladka. Dezert zalijte polevou, nechejte jej zatuhnout na dalších hodinu v lednici a po rozkrojení můžete podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 301 hlasů
Nahlásit chybu
69 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt