Vláčný čokoládový dortík - postup přípravy
Čokoláda je v moučnících velmi oblíbená. Pokud si ji chcete dopřát i vy, vyzkoušejte jednoduchý recept na čokoládový dortík, který vykouzlí úsměv na tváři kdejakému mlsounovi. Je tak výjimečný, že z plechu zmizí během několika málo minut!
Korpus
Čokoládový přeliv a zdobení
Začněte přípravou těsta na korpus. V kuchyňském robotu nebo pomocí ručního mixéru vyšlehejte vajíčka do nadýchané pěny (to bude trvat asi 4 minuty). Pak přidávejte postupně krupicový cukr, slunečnicový olej, kakaový prášek, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a nakonec vlijte i mléko.
Vznikne vám tak polotekuté těsto bez hrudek. To vlijte na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouba na 20 až 25 minut při teplotě 180 °C.
Přípravy čokoládového přelivu a kompletace dortíku
Až bude korpus upečený, vyjměte jej opatrně z trouby a rozkrájejte ostrým nožem na stejně velké kostky. Ty pak v plechu ještě propíchejte špejlí na několika místech. Posléze se pusťte do přípravy čokoládového přelivu.
V hrnci si zahřejte mléko a rozpusťte v něm kakaový prášek, krupicový cukr, hořkou nebo mléčnou čokoládu, také přidejte kukuřičný škrob, olej a směs je hotová. Nakonec ji tedy vezměte a nalijte rovnoměrně na kakaový piškot. Povrch zákusku dozdobte dle libosti nadrcenými lískovými oříšky. Dezert je vhodné zachladit alespoň hodinu v lednici.
Servírování čokoládového dortíku
Po řádném vychlazení a zatuhnutí vyjměte dortík z lednice a podávejte třeba s kopečkem šlehačky. Hodit se bude k dezertu i šálek kvalitní kávy anebo čaj. Přejeme vám dobrou chuť.