Jablečný závin z tvarohového těsta

i Zdroj fotografie: Vladimíra Bosáková
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jablečný závin z tvarohového těsta - postup přípravy

Těsto na štrúdl lze připravit i zdravěji, a to z tvarohu a s přídavkem špaldové mouky. Recept na něj nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte kostku měkkého tvarohu, Heru, hladkou mouku a špaldovou mouku a vypracujte hutné, ale hladké těsto. To pak dejte na pomoučněný vál a vyválejte z něj obdélníkovou placku.

2. KROK

Na těsto dejte nastrouhaná jablka, skořici a cukr. Můžete přidat i rozinky, nasekané ořechy, případně trochu strouhanky, pokud jsou jablka moc šťavnatá. Těsto srolujte do závinu a dejte ho na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte závin 20 minut. Před podáváním ho pocukrujte moučkovým cukrem.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 247 hlasů
Nahlásit chybu
110 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt