Nepečený čokoládový dortík - postup přípravy
Chcete si dopřát k šálku kávy skutečně mimořádný dezert, který vám nezabere moc času? Potom vsaďte na nepečený čokoládový dortík, který se doslova rozplývá v ústech. Až ochutnáte, nebudete chtít přestat jíst. Tak moc je dobrý!
Ingredience
Začněte tím, že si v menším hrnci rozpustíte máslo. Poté k němu přilijte mléko a stále zahřívejte na středním plamenu. Dále vložte do tekutiny i kakaový prášek, moučkový cukr, kukuřičný škrob a míchejte vařečkou nebo metličkou.
Ke konci zakomponujte do směsi i nalámanou hořkou čokoládu a vařte do jejího rozpuštění. Ve výsledku by vám měla vzniknout tužší čokoládová hmota. V ten moment krém odstavte z plotny.
Dokončování čokoládového dortíku
Nyní si k ruce vezměte větší a širší hrníček a vymažte ho trochou slunečnicového oleje. Pak do něj naneste čokoládovou hmotu, zarovnejte lžící, přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice alespoň na půl hodiny.
Servírování čokoládového dortíku
Ztuhlý čokoládový zákusek vyjměte z lednice, krátce ponořte hrníček do teplé vody (okraje tak povolí) a vyklopte jej na talířek. Před servírováním můžete dortík posypat kakaovým práškem. Hodit se bude k porci této laskominy šálek kávy anebo čaje. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace mléčného dortíku
Pakliže nemusíte hořkou čokoládu, můžete do mléčné směsi určitě zakomponovat i tu bílou. S tou vynikne v dezertu třeba i strouhaný kokos. Tak připravíte zákusek zase o jiné příchuti. Milovníci ovocných příchutí mohou přidat do mléka během vaření i rozmixované ovoce dle libosti. Možné je vložit i celé jeho kousky. Výtečné budou jahody, maliny, třešně, broskve anebo borůvky.