Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové závitky se zeleninovou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Masové závitky se zeleninovou omáčkou - postup přípravy

Máte doma v lednici mleté maso a přemýšlíte o tom, že byste připravili nějaký netypický recept? Dejte dnes karbanátkům a sekané vale a vyzkoušejte tuhle smaženou dobrotu. Příprava je sice trochu delší, ale výsledek rozhodně stojí za to. Můžete se přesvědčit!

Ingredience pro:
4 porce

Těsto

Masová náplň

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejdříve se pusťte do přípravy těsta. Do mísy si prosejte přes jemné sítko hladkou mouku se solí, pak do ní rozklepněte vejce a vlijte vodu. Rukama vypracujte hladké a vláčné těsto, které dejte na čtvrt hodinky stranou. Mleté maso okořeňte nasekanými čerstvými bylinkami dle obliby, osolte, opepřete, vsypte najemno pokrájenou cibulku i oblíbené koření a propojte všechny ingredience.




Připravené těsto dejte na vál a válečkem z něj vytvořte dva tenké pláty. Naplňte je kousek od okraje masovou směsí, jako byste plnili závin, a zarolujte, aby těsto bylo jen na okrajích kolem masa, nikoliv uvnitř.

Z každého válečku plněného masovou hmotou pak vytvořte pomocí nože asi 7 až 8 menších kousků o stejné velikosti.

Brambory si oloupejte, omyjte a pokrájejte na kostičky, dejte chvíli stranou. Cibuli a mrkev oloupejte rovněž a nastrouhejte na hrubém struhadle, poté vložte do pánve s trochou rozpáleného oleje a restujte do zlatavé barvy ze všech stran.

Následně zalijte zeleninu rajčatovou omáčkou, vodou, přidejte i brambory a dál vařte. Na vrch omáčky položte připravené závitky s masem. Vařte pod poklicí asi dalších 40 minut.

Až se vše řádně uvaří, vzniknou vám tak prakticky masové těstovinové taštičky se šťavnatým sosem ze zeleniny. Tohle jídlo je nejen velice zdravé, ale také lehké, proto si na něm s klidným svědomím může pochutnat i člověk, který si svou hmotnost hlídá. Podávat pokrm lze s čerstvými nasekanými bylinkami, či zakysanou smetanou. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů