Pečeně zvaná harmonika

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
120 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pečeně zvaná harmonika - postup přípravy

Rádi experimentujete s novými recepty a chutěmi? Pak pro vás máme něco velmi nezvyklého a naprosto božského. Už jste někdy jedli pečeni z různých druhů masa? Pokud ne, můžete to nyní zrealizovat. Upečte si podle tohoto tipu pečeni zvanou „harmonika“. Oslní vás svou šťavnatostí. S klidem tak můžete pokrm servírovat jako slavnostní jídlo.

Jak postupovat při přípravě netradiční pečeně „harmonika“?

Nejprve si všechny druhy masa pokrájejte na asi centimetr silné plátky. Následně si v míse vytvořte marinádu z olivového oleje, suchého červeného vína, sušeného oregana, pepře, soli, kmínu a směsí namarinujete jak hovězí, tak i kuřecí a vepřové maso. Mezi masové plátky budete také vkládat různé jiné vrstvy. Tu první si připravte v misce z brusinek, najemno nasekaného česneku, čerstvé petrželky a kopru a tu druhou z chilli papriček, drcených vlašských ořechů a zbývajících čerstvých bylinek.




Vázání masové pečeně zvané „harmonika“, fáze zapékání a servírování

Namarinované maso prokládejte vytvořenými směsmi s brusinkami a chilli papričkami a vyskládejte střídavě na sebe. Poté kuřecí, hovězí i vepřové svažte k sobě pevně potravinovým provázkem a celou pečeni vložte do pekáčku. Ten přikryjte alobalem a maso pečte asi dvě hodiny při 200 stupních Celsia. Posledních pět minut dopékejte bez alobalu.

Hotovou pečeni krájejte na plátky (v řezu spatříte „harmoniku“) a podávejte například s vařeným bramborem, nebo pečivem. Přejeme dobrou chuť!

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 301 hlasů
Nahlásit chybu
102 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt