Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Housky s vanilkovým krémem, které chutnají jako z cukrárny

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 150 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Housky s vanilkovým krémem, které chutnají jako z cukrárny - postup přípravy

Rádi pečete a chutnají vám krémy? V tom případě jednoduše musíte vyzkoušet tento úžasný dezert, který si můžete připravit v pohodlí domova. Jsou jemné, křehké a příjemně sladké.

Ingredience pro:
18 porcí

Těsto

Na potření

Krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka:

Těsto připravíte klasickým způsobem. Teplé mléko nalijte do hluboké mísy, přidejte cukr, suché droždí a 4 lžíce prosáté mouky. Důkladně promíchejte. Nechte 15 minut kynout na teplém místě přikryté potravinářskou fólií nebo utěrkou.




Poté přidejte vejce a promíchejte. Postupně přidejte zbytek mouky. Nejprve míchejte lžící a poté rukama. Těsto musí být měkké.

Poté vmíchejte máslo a dobře promíchejte, dokud se suroviny nespojí.

Vytvarujte ho do koule a nechte zakryté 90 minut ležet.

Mezitím připravte krém. Do hluboké mísy dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Míchejte. Za stálého míchání přidejte horké mléko. Nalijte směs do hrnce a dejte na mírný oheň. Za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Krém dejte do suché a čisté misky. Zakryjte fólií a nechte vychladnout. Měkké máslo vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost a vmíchejte ho do krému.

Těsto rozdělte na stejné kousky (cca 18 kusů) a vytvarujte z nich kuličky.


Rukama vypracujte z každé koule placku o tloušťce 8-10 mm.

Potřete trochou oleje a přeložte na polovinu. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte 15 minut odpočívat.

Pomažte žloutkem smíchaným se lžičkou mléka a pečte na 180 stupňů do zlatova. Poté je naplňte připraveným krémem.

Krém ozdobte slunečnicovými semínky, vlašskými ořechy nebo strouhanou čokoládou.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů