Housky s vanilkovým krémem, které chutnají jako z cukrárny - postup přípravy
Rádi pečete a chutnají vám krémy? V tom případě jednoduše musíte vyzkoušet tento úžasný dezert, který si můžete připravit v pohodlí domova. Jsou jemné, křehké a příjemně sladké.
Těsto
Na potření
Krém
Na ozdobu
Těsto připravíte klasickým způsobem. Teplé mléko nalijte do hluboké mísy, přidejte cukr, suché droždí a 4 lžíce prosáté mouky. Důkladně promíchejte. Nechte 15 minut kynout na teplém místě přikryté potravinářskou fólií nebo utěrkou.
Poté přidejte vejce a promíchejte. Postupně přidejte zbytek mouky. Nejprve míchejte lžící a poté rukama. Těsto musí být měkké.
Poté vmíchejte máslo a dobře promíchejte, dokud se suroviny nespojí.
Vytvarujte ho do koule a nechte zakryté 90 minut ležet.
Mezitím připravte krém. Do hluboké mísy dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Míchejte. Za stálého míchání přidejte horké mléko. Nalijte směs do hrnce a dejte na mírný oheň. Za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Krém dejte do suché a čisté misky. Zakryjte fólií a nechte vychladnout. Měkké máslo vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost a vmíchejte ho do krému.
Těsto rozdělte na stejné kousky (cca 18 kusů) a vytvarujte z nich kuličky.
Rukama vypracujte z každé koule placku o tloušťce 8-10 mm.
Potřete trochou oleje a přeložte na polovinu. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte 15 minut odpočívat.
Pomažte žloutkem smíchaným se lžičkou mléka a pečte na 180 stupňů do zlatova. Poté je naplňte připraveným krémem.
Krém ozdobte slunečnicovými semínky, vlašskými ořechy nebo strouhanou čokoládou.
Dobrou chuť.