Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Falešné tiramisu – nepečený dezert z jednoduchých surovin

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Falešné tiramisu – nepečený dezert z jednoduchých surovin - postup přípravy

Každý miluje tiramisu. Pokud vás na něj přepadla chuť, ale nemáte doma mascarpone, nevěšte hlavu! Prozradíme vám super recept na falešné tiramisu, které sice se svým originálním jmenovcem nemá mnoho společného, ale chutná velmi podobně a je i stejně krásný na pohled!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Pudinkový prášek rozmíchejte ve dvou decilitrech mléka a rozšlehejte ho, aby ve směsi nevznikly hrudky. Přidejte také cukr, který rozmíchejte, aby se rozpustil. Na kamnech v hrnci přiveďte na středním ohni k varu zbylé množství mléka a když začne pěnit, vlijte do něj za stálého míchání připravenou pudinkovou směs. Vařte a pokračujte v míchání, dokud pudink nezhoustne na požadovanou konzistenci. Pak ho odstavte z kamen a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Vedle v misce vyšlehejte změklé máslo, které s pomocí elektrického šlehače zapracujte do zchladlého pudinku. Nakonec ve zvláštní misce vyšlehejte také šlehačku do pevné pěny.

2. KROK

Připravte si hlubokou skleněnou obdélníkovou zapékací misku nebo jinou vhodnou nádobu s vyššími bočnicemi (skleněná je ale nejlepší, vynikne v ní totiž krása celého dezertu). Uvařte kávu (buďto rozpustnou, filtrovaného turka, překapávanou nebo espresso) a nalijte ji do misky. Namáčejte do kávy jeden po druhém cukrářské piškoty a pokládejte je do skleněné mísy pocukrovanou stranou nahoru těsně vedle sebe, abyste vytvořili souvislý korpus.

3. KROK

Na vrstvu piškotů rozetřete v rovnoměrné vrstvě čokoládový pudink, na který rozetřete tenkou vrstvu šlehačky. Pokračujte vyskládáním druhého patra piškotů máčených v kávě, pak opět pudink a znovu šlehačka. Takto pokračujte, dokud vám nedojdou suroviny. Poslední dvě vrstvy by měl tvořit pudink a šlehačka, přičemž šlehačku můžete naplnit do zdobicího sáčku a vytvořit z ní na povrchu krásné zdobení.

4. KROK

Nakonec povrch dortu posypejte přes jemné sítko kakaem a vložte koláč nejlépe přes noc, nejméně však na 2 až 3 hodiny do lednice, aby krém a šlehačka ztuhly a piškoty se natáhly vlhkostí. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů