Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné nepečené košíčky z čokoládového pudinku bez želatiny

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Lahodné nepečené košíčky z čokoládového pudinku bez želatiny - postup přípravy

Pouze tři ingredience a pět minut času. Jen to je potřeba k tomu, abyste uvařili neskutečně lahodný dezert v podobě mléčných košíčků s příchutí čokolády. Jsou krásné na pohled a nebesky lahodné na ochutnání. Tyto košíčky jsou ideální rychlý dezert pro děti, hodí se ale i jako pohoštění pro přátele, kolegy či na domácí party.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do menšího kastrůlku nalijte studené mléko. Vsypte do mléka v kastrůlku zhruba tři vrchovaté polévkové lžíce kukuřičného škrobu a důkladně ho metličkou vyšlehejte tak, aby se v mléce úplně rozpustil a nezanechal hrudky. Postavte kastrůlek na kamna a na středním plameni mléčnou směs zahřívejte, dokud se nepřiblíží k bodu varu.

2. KROK

Dvě tabulky mléčné čokolády rozbalte z obalu a rozlámejte je na co nejmenší kousky. Dělejte to ideálně přímo nad zahřívajícím se kastrůlkem s mléčnou směsí, abyste nepřišli ani o jediné zrníčko čokolády. Když je nalámaná, vhoďte čokoládu do horkého mléka a metličkou bez ustání míchejte, dokud se čokoláda nezačne rozpouštět a směs nezačne vřít a houstnout do konzistence pudinku.

3. KROK

Připravte si nejlépe silikonové košíčky s vroubkovaným okrajem (popřípadě jakoukoliv jinou formu na muffiny, anebo pudink nalijte přímo do malých mističek, ve kterých budete dezert rovnou podávat) a rozdělte do nich čokoládový pudink tak, aby dosahoval až k okraji a urovnejte jeho povrch do roviny.

4. KROK

Nechte čokoládové košíčky zchladnout na pokojovou teplotu a pak je vložte alespoň na půl hodiny do lednice, aby úplně vystydly. Pak košíčky opatrně vyklopte z formiček na talíř a podávejte. Pokud chcete, můžete jejich povrch zasypat třeba strouhaným kokosem, barevným cukrářským zdobením či nastrouhanou mléčnou či bílou čokoládou. Můžete si také připravit smetanovou čokoládovou polevu, kterou přelijete povrch hotových pudinkových košíčků. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů