Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zmrzlina s příchutí vanilky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zmrzlina s příchutí vanilky - postup přípravy

Léto se nezadržitelně blíží a s ním i mlsání osvěžující zmrzliny. Dejte však letos vale té kupované a vsaďte na tu domácí! Je mnohem zdravější a chutnější. Neobsahuje totiž žádné konzervační látky ani umělá dochucovadla. Inspirovat se můžete třeba božskou vanilkovou!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si v míse vyšleháte pomocí mixéru nebo metličky vaječné žloutky spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté ke směsi přilijte mléko a pečlivě vše promíchejte.




Nakonec tekutinu položte na sporák a vařte na mírném plamenu do zhoustnutí. Během toho nezapomeňte pudink míchat. Až bude hotový, odstavte ho, překryjte potravinovou fólií a nechte zcela vychladit.

Dokončování domácí vanilkové zmrzliny a její konzumace

Nyní si k ruce vezměte větší mísu a do ní nalijte smetanu ke šlehání. Následně z ní pomocí mixéru vytvořte tuhý a nadýchaný sníh. Do něj po částech přimíchávejte pomocí metličky nebo vařečky uvařený a zchladlý pudink.

Homogenní směs naneste do kovové či plastové vaničky, zahlaďte špachtlí, překryjte a dejte tuhnout do mrazáku ideálně na 24 hodin. Hotovou zmrzlinu vyjměte a podávejte s oblíbeným čerstvým ovocem a čokoládovou polevou. Přejeme dobrou chuť.

Tip na závěr: Jak připravit zdravější verzi zmrzliny?

Pokud se vám zdá výše uvedená variace domácí zmrzliny kvůli smetaně až příliš tučná, vsaďte třeba na zdravější verzi ze zralých banánů. Ovoce stačí pokrájet na menší kousky, nechat zamrazit a poté rozmixovat s oblíbenými ingrediencemi, tj. kakaovým práškem, jahodami, malinami, borůvkami a podobně. Velmi osvěžující a dietní jsou dokonce i ovocné sorbety, které připravíte raz dva.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů