2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem - postup přípravy

Kilo masa, kilo brambor a pár okurek. To je základní recept na lahodný oběd z jednoho pekáčku, který připravíte bez obtíží a větší námahy z pár základních přísad, které nejspíš máte neustále doma. Výsledek je přitom neskutečně chutný a vaši hosté se budou předhánět, aby od vás získali recept.
1. KROK

Vepřovou pečeni nakrájejte na plátky a ty rozdělte na větší kostky. Vhoďte je do zapékací misky či do pekáčku s vyššími stěnami a posypejte maso solí a mletým černým pepřem. Oloupejte dvě cibule, každou z nich překrojte na poloviny a ty nasekejte na tenké půlměsíčité plátky. Ty rozdělte na jednotlivé nudličky a posypejte jimi povrch masa. Nakládané okurky nakrájejte na kolečka a vyskládejte je na vrstvu cibule. Pak oloupejte brambory, rozkrájejte je na kolečka o síle kolem půl až jednoho centimetru, která vyskládejte s mírným přesahem na vrstvu nakládaných okurek.

2. KROK

Posypejte povrch brambor solí a mletým černým pepřem a jednou čajovou lžičkou sušené bazalky. Slaninu rozkrájejte na silnější plátky a vyskládejte ji na povrch brambor. Pokud máte už plátkovou slaninu z obchodu, použijte více plátků nad sebou. Zakryjte zapékací misku hliníkovou fólií a vložte do trouby předehřáté na 180 °C péct po dobu 60 minut. Pak vyndejte maso z trouby, posypejte dobrotu čerstvě nasekanou pažitkou a podávejte.

3. KROK

Maso nakrájejte na plátky a rozklepejte do tenka. Posypejte každý plátek solí a pepřem a vyrovnejte je do zapékací mísy a jejich povrch potřete hořčicí. Nakrájejte oloupanou cibuli na půlkulaté plátky a vyskládejte je na maso.

4. KROK

Oloupejte 3 brambory, nastrouhejte je na hrubém struhadle a vyrovnejte je na povrch masa. Nastrouhejte 300 gramů sýra, který máte rádi a rozložte jej na vrstvu brambor. Majonézu naplňte do zdobicího sáčku a vytlačte ji na povrch sýru do kruhu či spirály. Vložte misku na hodinu do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte nejprve pod alobalem a později bez něj, aby sýr zčervenal. Před podáváním posypejte petrželkou nebo pažitkou. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 217 hlasů
Nahlásit chybu
99 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nadýchaný koláč z máslového těsta
0 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Krémový a vláčný dezert s jogurtovou náplní
0 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Mandarinkový dort neobyčejného vzhledu
0 hlasů
15 minut
30 minut
Bezmasá jídla
Vegetariánské žampiónové špízy
0 hlasů
40 minut
15 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty