Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové kotlety na pivě s česnekem a hořčicí

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 105 minut

Vepřové kotlety na pivě s česnekem a hořčicí - postup přípravy

Pokud rádi používáte pivo nejen jako osvěžující nápoj, ale také při vaření, máme pro vás jedinečný recept na výborné kotlety. Recept je jednoduchý a rychlý a výsledek je opravdu chutný. Vyzkoušet ho samozřejmě mohou i ti, kteří dosud pivo jako surovinu při vaření nepoužívali, ale rádi by si to vyzkoušeli.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte maso. Pokud jste koupili kotlety s kostí, je na vás, zda ji ponecháte nebo odstraníte. Jen dejte pozor, aby kost nebyla výrazně vyšší, než je maso, protože by pak mohla způsobovat nerovnoměrné propečení masa.




Okraj každé kotlety na několika místech několikrát nařízněte ostrým nožem, maso osolte a podle chuti okořeňte a až poté je naklepejte. Tak totiž zajistíte, že se koření dostane do vnitřní struktury masa.

Z oleje, hořčice a pepře vytvořte marinádu, potřete jí maso a pokud vám to vaše časové možnosti dovolí, nechte ho nějakou dobu marinovat. Pokud však spěcháte a hosté se blíží, můžete začít s tepelnou úpravou ihned.

Česnek v množství podle vašich chuťových preferencí oloupejte a nakrájejte na plátky. Ve vhodné nádobě, která se hodí k pečení v troubě, rozpalte na sporáku olej a krátce v něm orestujte plátky česneku, které poté vyjměte.

Kotlety poprašte z obou stran hladkou moukou a krátce je opečte na oleji, aby se maso zatáhlo. Poté k němu přidejte orestovaný česnek a vše zalijte pivem.

Troubu předehřejte na 200 °C a dejte péct maso doměkka, což zabere přibližně hodinu a půl. Jako příloha se k těmto kotletám nejlépe hodí brambory na jakýkoliv způsob.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů