Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušená mrkev s kuřecím plátkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Dušená mrkev s kuřecím plátkem - postup přípravy

Dušená mrkev je jedním ze strašáků školních jídelen, pokud se však připraví s láskou (a správně se ochutí), chutná fantasticky. Zkuste ji v kombinaci s kuřecím plátkem a šťouchaným bramborem podle receptu od paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Na dušenou mrkev

Na kuřecí plátek

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka či půlkolečka. Na troše másla orestujte cibuli, přidejte k ní pokrájenou mrkev, dochuťte solí a pepřem a vše nechte společně osmažit. Podlijte trochou vývaru a duste doměkka. Když mrkev změkne, zaprašte ji trochou mouky, dochuťte muškátovým oříškem a případně solí, pepřem či dalším kořením, nechte ještě chvilku provařit a odstavte z ohně.

2. KROK

Plátky masa po obou stranách osolte a opeřete, posypejte kořením na kuře či dalším kořením podle své chuti a zprudka ho opečte na oleji dozlatova. Maso podávejte na lůžku z dušené mrkve a doplněné o kopeček šťouchaných brambor.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů