Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

4 recepty na smetanové poháry

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

4 recepty na smetanové poháry - postup přípravy

Dezerty do skleniček neboli poháry mají oproti těm klasickým značnou výhodu, tou první samozřejmě je, že jsou nepečené. Ale potěší vás například i proto, že vám jen stačí navrstvit na sebe všechny suroviny a budou vždy vypadat neodolatelně.

Ingredience pro:
1 porce

Oreo dezert

Ovocný dezert

Tiramisu dezert

Lotus dezert

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Oreo dezert

Oreo sušenky naházejte do mixéru a rozmixujte je nadrobno. Nalijte 200 ml studené smetany ke šlehání do větší mísy, přidejte k ní čokoládovou pomazánku dle vašeho výběru a společně obojí vyšlehejte. Hotový krém dejte do zdobícího sáčku. Zbytek smetany ke šlehání nalijte do jiné mísy, dochuťte ji cukrem a vanilkovou pastu a vyšlehejte z ní šlehačku.

Také ji dejte do zdobícího sáčku. Do dezertních skleniček zarovnejte rozemleté Oreo sušenky, na ně dejte krém, poté další vrstvu Oreo sušenek a nakonec přijde vanilková šlehačka. Posypejte šlehačku drcenými Oreo sušenkami a dozdobte ji polovinami Oreo sušenek.

2. KROK

Ovocný dezert

Piškotový korpus nadrolte na kousky a odložte je na později. Do větší mísy nalijte smetanu ke šlehání, přidejte k ní cukr krystal, vanilkovou pastu a vyšlehejte ji do šlehačky. Dejte ji do zdobícího sáčku. Kiwi i ananas nakrájejte na drobné kostičky. Nyní můžete začít vrstvit. Nejprve zarovnejte nadrobený korpus, poté na něj dejte kiwi, znovu korpus, poté dejte ananas a na vrch naneste šlehačku. Každou sklenici ozdobte čerstvou jahodou a lístkem máty.

3. KROK

Tiramisu dezert

Instantní kávu nasypejte do menší mističky a zalijte ji vroucí vodou, důkladně ji promíchejte, aby se částečky kávy ve vodě rozpustily. Vyčkejte, než káva úplně vychladne. Mezitím vyšlehejte v míse mascarpone. Do jiné mísy nalijte smetanu ke šlehání, přidejte k ní cukr, vanilkovou pastu a vyšlehejte ji.

Poté k ní zašlehejte i mascarpone a dejte krém do zdobícího sáčku. Cukrářské piškoty nalámejte na menší kousky a obalte je v kávě. Dejte je na dno skleniček. Naneste na ně šlehačkový krém, na ten dejte další piškoty máčené v kávě a opět šlehačku. Nakonec šlehačkou dezerty dozdobte a posypejte je kakaovým práškem.

4. KROK

Lotus dezert

Lotus sušenky rozmixujte a odložte je na později. Odlijte trochu mléka do malé misky a přidejte k němu pudink v prášku. Důkladně směs promíchejte metličkou tak, aby v ní nebyly žádné hrudky. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přidejte k němu jednu lžíci cukru. Za stálého míchání směs ohřívejte, poté do ní přilijte směs s vanilkovým práškem a začněte ji míchat metličkou. Vařte ji až do zhoustnutí.

Smetanu ke šlehání nalijte do misky a přidejte k ní lžíci cukru s mletou vanilkou. Důkladně ji vyšlehejte a hotovou šlehačku dejte do zdobícího sáčku. Na spodek sklenic naneste rozdrcené Lotus sušenky, na ně dejte vanilkový krém, další vrstvu Lotus sušenek a na vrch naneste šlehačku. Pohár ozdobte jednou Lotus sušenkou a trochou sušenkové drti.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů