Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda Pavlova s mascarpone krémem a jahodami

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Roláda Pavlova s mascarpone krémem a jahodami - postup přípravy

Pokud hledáte recept na snadný, ale přitom chuťově dokonalý dezert, připravte si roládu Pavlova s mascarpone krémem, která chutná opravdu skvostně. Doplnit ji můžete jahodami nebo jiným oblíbeným ovocem.

Ingredience pro:
1 kus
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Předehřejte troubu na 150 °C a plech o velikosti 30×40 cm vyložte pečicím papírem. Poté rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků.

2. KROK

Bílky vlijte do mísy na šlehání a přidejte k nim špetku soli. Šlehejte je na střední rychlost, dokud se nezačnou tvořit špičky. Poté přidejte cukr a šlehejte na vysokou rychlost, dokud se cukr zcela nerozpustí a nevytvoří se lesklý tuhý sníh.

3. KROK

Do sněhu přidejte prosátý kukuřičný škrob a citrónovou šťávu a jemně je vmíchejte. Poté ho přendejte na plech a rovnoměrně ho rozetřete po celé ploše.

4. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby a korpus pečte po dobu 40–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠45 minut, nebo dokud není lehce zlatohnědý a suchý na povrchu. V průběhu pečení neotevírejte troubu.

5. KROK

Hotová korpus vyjměte z trouby, překlopte ho na desku vyloženou pečicím papírem, stáhněte z něj pečicí papír a nechte ho zcela vychladnout.

6. KROK

Do mísy přendejte mascarpone, zalijte ho smetanou ke šlehání a vsypte do něj cukr. Poté směs šlehejte, dokud vám nevznikne hladký krém.

7. KROK

Jahody omyjte, zbavte je stopky a nakrájejte je na kousky. Tři čtvrtiny krému rozetřete na korpus a na něj položte nakrájené jahody. Část jahod odložte stranou na finální zdobení.

8. KROK

Roládu srolujte pomocí pečicího papíru. Zbytek krému přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a krém nastříkejte po celé délce rolády.

9. KROK

Roládu přendejte do lednice a nechte ji ztuhnout po dobu 1 hodiny. Poté ji vyjměte a ozdobte ji zbylými jahodami a lístky čerstvé máty. Hotovou roládu nakrájejte a můžete ji ihned servírovat.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů