Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Aloha řezy s čokoládovou tyčinkou Margot

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Aloha řezy s čokoládovou tyčinkou Margot - postup přípravy

Skvělý moučník lze upéct z kakaového těsta s nastrouhanou tyčinkou Margot posypaného slazeným kokosem, díky smetaně navíc vše bude vláčné. Recept nám poskytla paní Kateřina Sojková.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, pak k nim přišlehejte olej a nakonec přimíchejte mléko. Nastrouhejte do směsi 1 tyčinku Margot, přidejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao. Vymíchejte těsto.

2. KROK

Nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem. Smíchejte strouhaný kokos s cukrem a směs rovnoměrně nasypejte na těsto.

3. KROK

Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte těsto 20 minut. Po upečení ho zalijte smetanou ke šlehání. Ještě lepší je nahradit ji pařížskou šlehačkou, bude mít čokoládovější chuť.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů