Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta s kandovaným ovocem a mákem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Buchta s kandovaným ovocem a mákem - postup přípravy

Pochutnejte si na exkluzivním dezertu plném ovoce, máku a exotického kokosu. Buchta s kandovaným ovocem vás uchvátí svým vzhledem a osvěžující chutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvaroh vyšlehejte s rozpuštěným máslem, klasickým a vanilkovým cukrem, s kurkumou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. 

Poznámka: Máte-li rádi sladší dezerty, můžete množství cukru navýšit až na 120 g.

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich škrob a postupně také vejce, jedno po druhém. Asi 4 lžíce těsta odeberte a smíchejte v druhé misce s mákem. 

Poznámka: Škrob můžete nahradit moukou nebo krupicí.

3. KROK

Do většího množství těsta vmíchejte kandované ovoce s mixem citronové a pomerančové šťávy. Makové těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pokryjte ho světlým těstem s ovocem. 

4. KROK

Buchtu s kandovaným ovocem pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 40–50 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. 

5. KROK

Po upečení nechte dezert volně vychladnout, poté ho zakryjte a vložte na několik hodin do lednice. Následně buchtu servírujte nakrájenou na kousky a posypanou strouhaným kokosem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů