Buchta s kandovaným ovocem a mákem - postup přípravy
Pochutnejte si na exkluzivním dezertu plném ovoce, máku a exotického kokosu. Buchta s kandovaným ovocem vás uchvátí svým vzhledem a osvěžující chutí.
Těsto
Zdobení
Tvaroh vyšlehejte s rozpuštěným máslem, klasickým a vanilkovým cukrem, s kurkumou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou.
Poznámka: Máte-li rádi sladší dezerty, můžete množství cukru navýšit až na 120 g.
Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich škrob a postupně také vejce, jedno po druhém. Asi 4 lžíce těsta odeberte a smíchejte v druhé misce s mákem.
Poznámka: Škrob můžete nahradit moukou nebo krupicí.
Do většího množství těsta vmíchejte kandované ovoce s mixem citronové a pomerančové šťávy. Makové těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pokryjte ho světlým těstem s ovocem.
Buchtu s kandovaným ovocem pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 40–50 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Po upečení nechte dezert volně vychladnout, poté ho zakryjte a vložte na několik hodin do lednice. Následně buchtu servírujte nakrájenou na kousky a posypanou strouhaným kokosem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко